عصر شهرکرد

پایگاه خبری سیاسی اقتصادی

استان اقتصادی

نظام مسائل استان چهارمحال و بختیاری در گروه راهکار جامعه نخبگان

صحبت های اخیر رییس جمهور محترم جناب آقای دکتر پزشکیان در ارتباط با راهگشا بودن نخبگان در حل مسائل کشور،  روزنه امیدی برای ارائه راهکار های تخصصی و مشارکت نخبگان در حاکمیت را گشود که مولود مبارک این رویداد خجسته،  تجدد قوای موتور توسعه کشور مبتنی بر عقلانیت،  تخصص و نشاط جامعه نخبه و جوان خواهد بود. 
پیرو این صحبت های رییس جمهور که بسیار نکات استراتژیک و راهبردی در راستای تحول در نظام توسعه کشور می باشد،  توجه به ظرفیت نخبگان استان چهارمحال و بختیاری،  جهت برون رفت از مشکلات عدیده و چالش ها و مسائل های گسترده ای که سالهاست به تناسب مدیریت های ضعیف و غیر علمی ایجاد شده است را در کانون توجهات قرار می دهد.
باتوجه به تغییرات در سیستم مدیریتی کشور با پیروزی دکتر مسعود پزشکیان،  در استان چهارمحال و بختیاری نیز،  جامعه دانشگاهی،  نخبگان،  اساتید و صاحبان تجربه جهت بررسی نظام مسائل استان و ارائه راهکار های تخصصی گرد هم آمدند. 
از جمله تحرکات امیدآفرین نخبگان در استان، می توان به   رویداد سلسله نشست های بررسی نظام مسائل استان و ارائه راهکار های تخصصی با تاکید بر ظرفیت های موجود اشاره نمود،  که اولین نشست از این رویداد،  با محوریت نظام مسائل آموزش و اشتغال در استان،  با همت مرکز رشد دانشگاه شهرکرد،  معاونت اشتغال اداره کل تعاون،  کار و رفاه اجتماعی استان،  انجمن اسلامی مدیران مشاغل دانش بنیان،  و موسسه ندای جوانان اندیشه ورز پارس برگزار شد.

در این نشست سرکار خانم دکتر قانی ریاست مرکز رشد دانشگاه شهرکرد، با اشاره به ظرفیت های دانشگاهی جهت ایجاد سیاست های آموزشی متناسب با ظرفیت های اشتغال استان، و بسته های حمایتی دانشگاه برای اشتغال دانش آموختگان، به لزوم سیاست گذاری هماهنگ میان دانشگاه، جامعه و صنعت تاکید داشتند. ایشان همچنین بزرگترین چالش پیش روی اشتغال استان را عدم آشنایی و بی مهری مدیران با کسب و کار های دانش بنیان بیان نموده و شکوفایی این ظرفیت را منوط به حمایت های بیشتر در استان عنوان کردند. دکتر افسانه قانی، جای خالی آموزش مهارت های کارآفرینی برای دانش آموزان و دانش جویان را نقد کرده و بر ایجاد شبکه های ارتباطی میان دانشگاه، صنعت و ارگانهای دولتی تاکید کردند. کمبود سرمایه و سرمایه گذار، از دیگر مشکلاتی بود که ایشان بعنوان یک چالش اساسی پیش روی کسب و کار ها و اشتغال دانش بنیان در استان بیان نموده، و ایجاد ظرفیت و ارتباطات ملی و بین المللی در استان جهت موفقیت کسب و کار هارا یک راهبرد اساسی دانستند.

همچنین محمد جواد باورسادی،  رییس انجمن اسلامی مدیران مشاغل دانش بنیان،  ضمن اشاره به مشکلات پیش روی حوزه آموزش و اشتغال اعم از الویت ناشناسی مدیران در سیاست گذاری،  ایدئولوژی های سنتی و ناکارآمد در مدیریت استان،  عدم توجه به ظرفیت های بالقوه استان و نبود برنامه های کاربردی در جهت جذب سرمایه گذار و حمایت از کسب و کار های نوپا،  دانش بنیان و واحد های فناور،  عدم وجود تعامل سازنده میان دانشگاه، صنعت و جامعه و به نوعی به انزوا کشاندن نخبگان و دانشگاهیان، به تجدد نگرش در مدیریت استان بعنوان قدم اول تحول و توسعه، که مسئولیت این نو اندیشی را بر عهده جامعه نخبه و دانشگاهی اعلام کرد، اشاره نمود.
باورسادی ضمن اشاره به عدم تناسب آموزش های آکادمیک با ظرفیت های اقتصادی در استان افزود:  چالش های امروز استان ما در حوزه آموزش و اشتغال چالش های عمیقی هستند که با عدم توجه فلاکت آفرین بوده و خواهند بود، طبیعتا چالش های عمیق،  راهکار های عمیق و تخصصی نیاز دارند که این مهم،  لازمه استفاده بیشتر از ظرفیت نخبگان و صاحب نظران است.

اما تفاوت این برنامه و برنامه های تشریفاتی دیگر،  گفت و گوی تعاملی نخبگان، صاحبان تجربه و فعالان این حوزه،  جهت تدوین برنامه های کلی پیشنهادی حوزه اشتغال و آموزش در استان می باشد که با مشارکت تشکل های داوطلب و صاحب ظرفیت پیگیری خواهد شد. 

از سوی دیگر جهت بررسی نظام مسائل دیگر استان،  در حوزه های بهداشت و درمان،  صنعت،  گردشگری،  آسیب های اجتماعی،  سرمایه گذاری و…  تشکیل کارگروه های تخصصی نخبگانی با همراهی اساتید،  صاحبان تجربه و تشکل های مربوط در دستور کار قرار گرفته است که میتواند یک آغاز شکوهمند برای توسعه استان متناسب با نظرات تخصصی و کارشناسی باشد.

LEAVE A RESPONSE

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 1 =