عصر شهرکرد

پایگاه خبری سیاسی اقتصادی

سیاسی

استاندار مجهز به داشبورد مدیریتی

پویان ظفری
مدرس توسعه فرد ـ سازمان

داشبورد مدیریتی چیست؟
همه شما با داشبوردهاي موجود در جلوي اتومبيل ها آشنا هستيد.
داشبورد اتومبیل به راننده كمك مي كند تا پارامترهايي مهمي چون میزان کیلومتر طی شده، دمای آب رادیاتور، میزان بنزین باقی مانده، وضعيت روغن ماشين؛ سرعت اتومبيل، وضعيت باطري ها؛ وضعيت روشنايي ماشين؛ دور موتور و چگونگي كاركرد آن؛ وضعیت ایمنی خودرو و … را بدون درگير شدن با پيچيدگي ها و جزئيات فني اتومبيل در یک پنل کوچک و به كمك يك سري گيج ها و چراغ هاي معنادار به شكلي ساده و راحت بتواند كنترل نمايد.

آنچه در داشبورد مدیریتی و داشبورد خودرو مشترک است این است که در هر دو شاخص های عملکردی کلیدی که برای کاربر حیاتی است را نمایش می دهند. لذا سازماندهی و ارائه اطلاعات را به عهده دارند و باعث می شوند اطلاعات آسان خوانده و مشاهده شوند.

داشبورد مدیریتی ابزار غنی و مجهز به شاخص ها، گزارشات و نمودارهاست که به صورت پویا عمل کرده تا مدیران با استناد به آن بتوانند در هر لحظه عملکرد سازمان را مشاهده و وضعیت آن را نسبت به چشم اندازهای کوتاه و بلند مدت مقایسه و بررسی نمایند.

با ابزار داشبورد، امکان تعریف شاخص ها با توجه به نیاز سازمان فراهم می گردد و بسته به نوع و ماهیت شاخص های تعریف شده، اطلاعات از پایگاه داده و سایر انباره های داده، به صورت لحظه ای یا دوره ای، بازیابی و در قالب ها و نمودارهای از پیش تعریف شده به نمایش در می آید. داشبورد، با ملموس تر کردن اطلاعات، تسهیل در مشاهده و گروه بندی اطلاعات، امکان اندازه گیری عملکرد سازمان و مقایسه آن با وضعیت برنامه ریزی شده را فراهم می کند.

داشبوردها زمانی که درست طراحی شده باشند می توانند ابزاری قدرتمند و منحصر به فرد برای نظارت بر عملکرد سازمان در یک نگاه باشند. اطلاعات مربوط به زمان گذشته و حال را گردآوری می کند، امکان پیش بینی آینده را فراهم می سازد و اطلاعات مورد نیاز مدیران را در اختیار آنها قرار می دهند، دسترسی به اطلاعات را آسان می کنند و اغلب بهترین راه برای به دست آوردن بینش به عملیات و عملکرد سازمان هستند. با استفاده از داشبورد، مدیران و مدیران ارشد سازمان ها می توانند به سادگی در یک محیط پویا و ساده، بر شاخص های عملکردی سازمان، بخش یا واحد خود نظارت کامل و به روز داشته باشند.

بزرگترین بیماری یک مدیر و مجموعه مدیریتی سازمان کمبود اطلاعات دقیق و به موقع می باشد. با وجود این حقیقت، مدیران برای تصمیم گیری تحت فشار هستند و معمولا بر اساس یک تصمیم گیری حدسی مجبور به ریسک می شوند. این ریسکها بعضا باعث از دست رفتن همه سرمایه های استان می شود . ( از بیان آمار وضعیت استان صرف نظر می نمایم) داشبورد مدیریتی امکان مدیریت داده ها، دستیابی به داده ها و تحلیل داده ها را در زمان و هزینه کمتر امکان پذیر می سازد.

لذا بعنوان فردی که در بیش از 30 سازمان دولتی و مجموعه های خصوصی مسئولیت آموزش ، مشاوره و توسعه منابع انسانی بر عهده داشته و آگاهی نسبتا شفافی از وضعیت و شاخص های استانی دارد پیشنهاد می شود در انتخاب استاندار و مدیران ستادی به داشبورد مدیریتی( Strategic Dashboard، Analytic Dashboard، Operational Dashboard ) آن ها توجه ویژه ای شود .

پویان ظفری
1403/06/09

LEAVE A RESPONSE

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 − 3 =